середу

Міжнародний День Миру

                                                                   

21 вересня світ відзначає Міжнародний День Миру. Для дуже багатьох людей у сучасному світі мир – це не більш ніж казкова мрія.
Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог…
Цього дня в нашій школі відбулася низка заходів, присвячена МИРУ як в усьому світі, так і в нашій рідній країні.






Готуючись до Дня миру, діти виготовили багато голубів з надписом «МИР» на різних мовах, а також великого голуба , «пір’я» якого створене в буквальному сенсі руками дітей: діти обводили й вирізали відтиски своїх долоньок та наклеювали їх пташці замість «пір’я» .
Під час сьогоднішнієї лінійки школа вшанувала хвилиною мовчання загиблих під час АТО на сході нашої країни воїнів , серед яких односелець Саша Басак та наш шкільний тренер з рукопашного бою Максим Бендеров…
Потім класний керівник 9 класу О.В.Колосай та педагог-організатор С.В.Чабан разом з учнями 8-го та 9-го класів розповіли про історію та значення Міжнародного Дня Миру та його символів. Прозвучали вірші й пісні про війну та мир в Україні і у світі.
На знак вираження свого людського духу, що формує основу для встановлення міцного миру, діти створили собою символ МИРУ – голуба, а також слово МИР – основу людського життя на Землі.
І так як літо все ще дарує нам теплі сонячні дні, не обійшлося й без малюнків на асфальті і навіть на шкільній огорожі , знову ж таки – на тему миру.
(Матеріал взято з офіційної сторінки Олександрійської школи-інернату у facebook https://www.facebook.com/pantaevka.int )

Немає коментарів:

Дописати коментар