вівторок

Учні та вчителі Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради на Всеукраїнському святі театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти"

45-те Всеукраїнське свято театрального мистецтва "Вересневі     самоцвіти" стартувало!

    На батьківщину Корифеїв українського професійного театру "Хутір Надія" з’їхалися численні гості з усіх куточків України, щоб віддати данину їхній славній пам'яті. Цьогоріч "Вересневі самоцвіти" приурочили постаті видатного українського драматурга, актора, режисера, фундатора українського професійного театру Марка Лукича Кропивницького, 175-ту річницю від дня народження якого у травні 2015 року відзначала вся Україна, та 170-річчю від дня народження І. Карпенка-Карого, драматурга, актора, режисера, громадського і театрального діяча.  В урочистих заходах з нагоди відкриття "Вересневих самоцвітів" брали участь голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко, заступник голови ОДА Сергій Коваленко,  директoр депaртaменту культури, туризму тa культурнoї спaдщини oблдержaдміністрaції Вaлентинa Живoтoвська.




    І погода, й організація урочистостей сприяли тому, що на традиційний культурницький захід змогли потрапити всі охочі.

    Гостинно зустріла земля майстрів слова  і учнів та вчителів Олександрійської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів Кіровоградської обласної ради. Вийшовши з транспорту, ми ще довго пробиралися до заповідника-музею, минаючи, здавалося, нескінченні ряди власників машин, автобусів з делегаціями на свято.  Стрічка виставки-продажу  робіт майстрів декоративно-ужиткового мистецтва так і заманювала кожного своєю вишуканістю та багатством. На центральному вході комплексу урочисто і по-святковому  запрошував на дійство Військовий оркестр Кіровоградського гарнізону. Під звуки оркестру всі поспішали до центральної садиби. Велетні-дуби своїм уже нелегким віттям, ніби злегка в поклоні, вітали своїх гостей. В найвіддаленіших куточках хутора можна було побачити театральних героїв з вистав аматорських театральних колективів Кіровоградщини; гучно лунали проза і вірші у виконанні акторів академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Кропивницького;  у деяких місцях кожен охочий міг стати поряд з художником і пензлем відобразити задумане чи побачене; щаслива малеча не могла відірвати очей від Лисички-сестрички та Вовка-панібрата  з однойменної вистави Всеволода Нестайка обласного театру ляльок; молодь читала поезію й виконувала бардівських пісень за участю відомих поетів Кіровоградщини, України; десь з альтанки доносилося колективне «Гірко!» молодятам, які щойно стали на весільний рушник… Словом, переплелися дійсність і театр наскільки, що вже важко було збагнути, де гра, а де – реальність!

45-те Всеукраїнське свято театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" стартувало!

Немає коментарів:

Дописати коментар